mig shelf2.jpg

About

Jag.

mig shelf2.jpg

”Mitt område är objekt och upplevelser som påverkas av objekt.”

Mitt huvudmål och fokus som designer är upplevelser. Jag arbetar praktiskt med skapandet av objekt och rum, tillsammans med ständiga funderingar över vad upplevelserna av dessa objekt och rum har för värde för oss människor. Jag har en väldigt cirkulär process mellan skissande, modellbyggande, fullskaliga mockups och 3D modellering. För mig är det ett sätt att ha kontroll över hur formen och uttrycket utvecklas.

Jag är representerad på Möbeldesignmuseum i Stockholm med mina stolar Folk. Jag är även tillsammans med Rebecca Petrini utvald i tävlingen Ung Svensk Form som under 2018 kommer att turnera som en utställning med 29 bidrag på ArkDes Stockholm, Form/Designcenter Malmö, Rian designmuseum Falkenberg, för att sedan flygas över till Tokyo, Japan under hösten.

I nuläget arbetar jag med mitt examensarbete som en avslutning på mina snart gångna tre år på Malmstens. I april väntar en utställning i Milano tillsammans med Malmstens och andra delen av maj öppnar även Malmstens Vårutställning där tre projekt kommer att visas för första gången. Sent i höst kommer en utställning med ett samarbetsprojekt mellan mig, Rebecca Petrini och den danska tygproducenten Kvadrat att visas i Kvadrats showroom på Åsögatan.

Efter Malmstens hoppas jag få möjligheten att arbeta vidare med ett antal fler projekt och svenska producenter samtidigt som jag åker runt i Europa och världen och lär av dom allra främsta inom design och arkitektur. Efter studieresor och sedan masterstudier ser jag fram emot att få öppna kontor i egen regi och göra en vardag av att designa produkter på en väldigt hög nivå.

Alla är varmt välkomna att komma med frågor, funderingar och förslag.
Hör av er på joel.fjallstrom@gmail.com eller 0701883772

Vill ni få mer inblick i min vardag får ni gärna följa mig på instagram @joelfjallstrom

Vänliga hälsningar

Joel Fjällström